Aamulla todella aikainen herätys ja löntystely herra poliisikapteenin ravintolaan aamiaiselle. Päivän tarkoitus oli

ajaa Mae Sotista pohjoiseen Mae Sariangiin ja pysähdellä tarpeen mukaan. Koska julkisilla kulkuneuvoilla on hieman haastavaa poiketa päätieltä, vuokrasimme auton kuskeineen ja oppaan. Iloksemme huomasimme, että kuski oli sama heppu kuin edellisellä reissulla ja hyväksi todettu.

 

Ensimmäinen pysähdys oli heti Mae Sotin ulkopuolelle oleva vesiputous. Hämmästykseksemme vesi oli lämmintä ja aamu yhdeksältä pärskiminen ei tuntunut miltään, vaikka ilman lämpötila oli viileähkö. Seuraava stoppi oli kuumilla lähteillä. Valitettavasti varsinaiset altaat olivat tyhjillään, mutta lapset olivat innoissaan pelkässä lämpimässä "joessa" kahlaamisesta ja lehtien uittamisesta. Kolmas pysähdys oli Don Kaew temppeli, joka oli aivan perus, mutta jostain kumman syystä Akseli ja Maija fanittavat temppeleitä kympillä ja näin ollen tämäkin pysähdys oli tarpeellinen. Aamupäivän viimeinen aktiviteetti oli Tham Mae Usu tippukiviluola. Pientä taskurahaa vastaan saimme kaksi poikaa näyttämään meille taskulampuilla tietä kun kiipeilimme luolassa ja kahlasimme luolan sisäisessä joessa. Erittäin hyvä kokemus ja varsinkin Maija oli aivan liekeissä kiipeillessään luolan kivillä.

 

Lounaan jälkeen oli päivän rankin osuus. Reiluun sataan kilometriin käytettiin melko monta tuntia ja tie oli välillä aika mielenkiintoisessa kunnossa. Maisemat kyllä olivat huikeita, kun mutkittelimme pitkin Thaimaan ja Burman välistä rajatietä, mutta tien pölinä, varsinkin tien kunnostuskohdissa oli niin mittava, että ei kauheasti harmittanut päästä vihdoin hotellin suihkuun. Suihkun jälkeen emme enää jaksaneet lähteä tutustumaan tähän n. 20 000 asukkaan kaupunkiin vaan menimme lähimpään ravintolaan syömään ja sitten iltatoimille = lapset katsovat kaksi jaksoa smurffeja sekä malarialääkityksen (aivan hirveän makuinen pilleri joka pitää murskata jotta lapset saavat nieltyä sen)antaminen jonkin mahdollisimman hyvän makuisen oheistuotteen kera.

 

Toisena autoilupäivänä vähän aikaa ajettuamme opas kysyi, haluammeko poiketa "beatiful view villagessa". Tämä pikainen poikkeaminen tarkoitti tunnin serpentiinitietä suuntaansa, mutta maisemat olivat mahtavat ja kyläkin vierailun arvoinen. Kylän elinkeino on kahvinviljely. Nautittuamme pienet kahvimaistiaiset ostimme vielä tuliaisiksi kahvia suoraan viljelijältä. Eipä ollut välikäsiä riistämässä. 

Tienvarsilounaan ja pitkän ajomatkan jälkeen poikkesimme Khun Yuamin kaupungissa Thai-Japan Friendship Memorial museossa, jossa oli Jussille paljon infoa Toisen maailmansodan aikaisesta paikallisesta sotahistoriasta.

Perillä Mae Hong Sonissa oppaamme halusi näyttää meille vielä 1500 metrin korkeudessa sijaitsevan Phra That Doi Kong Mu temppelin, josta oli hienot näkymät alas kaupunkiin. Löydettyämme edullisen majapaikan hyvästelimme kaihoisasti viisi päivää meitä kyydinneen uskollisen kuskimme (jonka nimi varmistui tänään: mister Noom) sekä huolehtivan oppaamme. Tuli hiukan orpo olo, kun jäimme oman onnemme nojaan. Enää kukaan toinen ei huolehdi, että syötävää on tarjolla, vessa lähellä ja nähtävää/koettavaa on riittävästi. 

6000 asukkaan pikkukaupunki vaikuttaa turistipitoiselta, mutta emmeköhän me täällä muutaman päivän viihdy. Tähän asti ollaan vedetty niin tiukkaa settiä, että huomenna vietämme hyvin ansaittua ensimmäistä lepopäivää (eli varmaan buukkaamme jonkun järjettömän tourin vuorille). 

 

 

 

 

IMG_0572.jpg7

Herra poliisikapteeni vasemmalla

IMG_0576.jpg

Aamusuihku Luhtien tapaan

IMG_0582.jpgIMG_0584.jpg

Mahdottoman kuuma lähde

IMG_0588.jpgIMG_0595.jpgIMG_0601.jpg

Lapsilla menossa päikkärit lavalla

IMG_0605.jpg

Luolaseikkailua

IMG_0616.jpgIMG_0624.jpgIMG_0638.jpg

Joen toisella puolella Burma. Ihan samanlaiset maisemat on näköjään naapurinkin puolella

IMG_0641.jpg

Hieman pölisevä tie. Samanlainen pölypilvi oli myös automme lavalla

IMG_0647.jpg

Lapsi saa vihdoin jotain muuta kuin riisiä

IMG_0649.jpg

Ihan jees aamupalamaisema Mae Sariangissa

IMG_0657.jpg

Autoilumaisemia

IMG_0662.jpg

Huipulla on kylmä. Ja lapset luonnollisesti sijoitettu kahvikuppeihin. Ilmeisesti jokin tilataideteos, koska kahvilaa tai mitään muutakaan kahviin viittaavaa ei vuoren huipulla ollut

IMG_0667.jpg

Aamusumpit kahvikylässä

IMG_0672.jpg

Akseli ilmeisesti ei pitänyt kahvin laadusta

IMG_0663.jpg

Autoilumaisemia

IMG_0674.jpg

Herra kahvin käsittelijä

IMG_0675.jpg

Kahvikylä

IMG_0676.jpg

Jopa itse kuningas oli käynyt kylän raitilla 40 vuotta sitten 

IMG_0677.jpg

Maija ei varsinaisesti pitänyt kahvipavun mausta

IMG_0681.jpg

Autoilumaisemia

IMG_0683.jpg

Autoilumaisemia

IMG_0686.jpg

Oppaamme tilaama tienvarsilounas=emme tiedä mitä syömme

IMG_0698.jpg

Turistit Mae Hong Sonin yläpuolella

IMG_0701.jpg

Opas ja kuski kera lapsien

IMG_0705.jpg

Opas kera Luhtien