Olemme viime päivinä huomanneet, että paikallaan olo ei vaan sovi meidän perheelle. Sekä lapset että aikuiset olivat jo niin tuskastuneet paikallaan oloon, että vuokrasimme auton kuskeineen hotellin edustalla sijaitsevasta yleisputiikista (tyypit myyvät halvalla kaikkea, mitä hotellistamme saa kalliilla esim. pesulapalveluja, virvokkeita ja autokyytejä) ja saatiinpa vielä kuskin tyttöystävä kaupan päälle. Tällä kokoonpanolla suuntasimme ensin orkideapuutarhaan. Orkideoita oli paljon, mutta hauskin paikka oli perhoskatos, jossa perhosia oli satoja lentelemässä kukkasten joukossa.

Seuraava paikka oli Jussin mielestä yksi reissun hauskimmista ja Elinan mielestä yksi hulluimmista: käärmefarmi. Aluksi pällistelimme pythoneita ja kobria kopeissansa, minkä jälkeen Jussi sai syliinsä jonkun "vaarattoman" pikkukäärmeen ja vähän isomman liskon. Lopuksi katsoimme kärmesshown, jossa selostaja heitti uskomattoman huonoa/hauskaa läppää ja tyypit riepotteli ja pussaili erilaisia käärmeitä. Esiintijien mielestä oli myöskin äärimmäisen hauskaa heittää käärmekopista narunpätkä hysteeriseen yleisöön. Elinan ja Maijan tunnetilasta ei oikein ottanut selvää, sen verran kauhunsekaista naurua oli ilmassa. 

Käärmeistä siirryimme lounaan jälkeen apinoihin. Kohteena oli apinoiden koulutuskeskus. Alkushown, jossa apinat tekivät temppuja, ajoivat pyörällä, kuljettivat kookospähkinöitä kottikärryillä, heittelivät palloja koriin ja tunnistivat numeroita, jälkeen ruokimme metrisen kettingin päässä olevia hermostuneesti pyöriviä otuksia. Jätimme kiertoajelullamme Tiikerien valtakunnan ja pitkäkaulaheimon välistä eettisistä syistä, niin olisi pitänyt tehdä tällekin kohteelle. 

Viimeisenä vierailimme Nam Tok Mae Sa vesiputouksella, joka oli 1,5 kilometriä pitkä kymmenen pikkuputouksen kompleksi. Siellä sitten hikipäissämme raahasimme lapsia mäkeä ylös ja parissa paikkaa pulahdimme virkistäytymään raikkaaseen veteen. 

Ilta vierähti lauantaimarketilla, joka oli kaksi kilometriä pitkä suljettu katu täynnä myyntikojuja. Eiliseen verrattuna huomattavasti miellyttävämpi shoppailukokemus: ei tarvinnut tingata 70 % pois hinnasta ja silti maksaa liikaa, vaan tuotteilla oli suurinpiirtein kiinteät hinnat. Nyt on jotain kotiinviemisiä.

 

IMG_0930.jpg

Orkideaa orkidean perään

IMG_0936.jpgIMG_0938.jpg

Jopa itse John Rambo käyttää käärmecenterin palveluja

IMG_0941.jpg

Ihminen aina ilostuu kun saa käärmeen käteensä

IMG_0948.jpgIMG_0956.jpgIMG_0960.jpgIMG_0971.jpgIMG_0985.jpgIMG_0995.jpgIMG_0999.jpgIMG_1013.jpg

Maija sai itse valita uuden hiuspannan