Aamulla thaimaalaistunut belgialainen Ronny haki meidät lava-autollansa pyöräretkifirmansa pihaan, josta starttasimme puoli päivää kestävälle maaseututurneelle. Elina ja Akseli kulkivat pyöränistuinkokoonpanolla, Jussi ja Maija meille entuudestaan tuntemattomalla pyörätrailerihässäkällä. Reitti kulki halki pikkukylien sekä riisi- ja tupakkapeltojen. Ensimmäisellä pysähdyksellä katselimme taistelukukon aamukylpyä ja vitamiinipillereiden syöttöä. Kyllä, luit oikein. Itsekin olimme hieman ihmeissämme kyseisestä puuhastelusta: äijä hinkkaa sitruunaruohovedellä kukkoansa ja doubbaa siihen ties mitä aineita. Sitä siis pällistelimme, kun kerran käskettiin. Ja kovasti meille vakuuteltiin, että kukkotappelu on ok, sillä Thaimaassa ei taistella kuolemaan asti eikä käytetä teräaseita. 

Seuraava pysähdyksemme oli pontikka- eli thaiviskitehdas. Tämän riisiviinan tekovaiheita esiteltiin ja tuotosta maisteltiin. Rakennuksen takana oli noin 15 possua, jotka olivat osa tätä tuotantoa: niille syötettiin riisimäski, joka jäi viinan teosta, kun taas possujen kakkaa käytettiin viinankeiton polttoaineena.

Myöskin pari temppeliä osui matkamme varrelle. Lopuksi vielä ruokailu ja paluu lähtöpisteeseen. Olimme erittäin tyytyväisä aamupäivään. Ainut miinus oli Elinan allerginen reaktio eli Niagaran lailla vuotavat silmät. 

Päikkäreitten jälkeen tuktuk alle ja Sukhothai historical parkiin, jossa on sijainnut 1200-luvun puolesta välistä 1300-luvun loppuun merkittävä uskonnollinen ja kulttuurillinen keskus, Shukhothain kuningaskunta. Lapset olivat innoissaan, kun saivat kirmata ja piiloutua raunioiden kätköihin. Maijan mielestä kuskimme oli tähänastisista parhain. Syy taisi olla karkit, joita kuski hänelle jakeli. 

Illalla vielä ravintolaruokailu, joka huipentui naapuripöydän humalaisen thaimaalaisen setämiehen lapsille tarjoamaan hedelmälautaseen. 

Tällä hetkellä kirjoitamme tätä silmät ristissä ja toivomme, että naapurin karaoke loppuu pian, jotta pääsisimme nukkumaan. 

IMG_0278.jpg

Setä pesee kukkonsa joka aamu

IMG_0280.jpgIMG_0290.jpgIMG_0292.jpg

Turvavaljaat unohtuneet kotiin

IMG_0294.jpgIMG_0306.jpgIMG_0308.jpgIMG_0314.jpgIMG_0323.jpg

IMG_0328.jpg

Opas viihdyttää lapsia retken jälkeen

IMG_0330.jpg

lavamatkustusta

IMG_0335.jpgIMG_0340.jpgIMG_0350.jpgIMG_0368.jpg

Tämä kuva kertoo melko paljon meiningistä täällä. Unescon maailmanperintökohteessa mieletön auringonlasku ja tyypit kuvaa kahta suomalaista räkänaamaa

IMG_0371.jpgIMG_0377.jpgIMG_0381.jpg

Hieman ehti hyttyset iltasella tikkaamaan Jussin jalkaa